κστρατεία Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό έναντι του ιού του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (EL)

Problem:

Ο ιός των Ανθρώπινων Θηλωμάτων (HPV) είναι από τους πιο συχνούς και μεταδοτικούς ιούς μέσω της σεξουαλικής επαφής. Υπολογίζεται ότι 8 στις 10 γυναίκες έχουν μολυνθεί από τον ιό, ο οποίος, είτε προκαλεί τα οξυτενή κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα, είτε προκαλεί καρκίνο, κυρίως στον τράχηλο της μήτρας αλλά και σε πολλές περιοχές όπως στον πρωκτό ή τη στοματοφαρυγγική κοιλότητα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα με τη σεξουαλική επαφή, ακόμα και μέσω των περιπτύξεων με τα γεννητικά όργανα. Για το λόγο αυτό, το προφυλακτικό από μόνο του δεν αποτελεί μέσο προστασίας από τον ιό HPV. Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί σήμερα τον πιο συχνό καρκίνο σε γυναίκες ηλικίας 20-44 ετών, ενώ είναι και ο 2ος πιο συχνός γυναικολογικός καρκίνος στις γυναίκες μετά τον καρκίνο του μαστού. Επιπλέον, είναι ο 4ος πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως που οφείλεται αποκλειστικά στον ιό HPV.

Solution:

 

Δωρεάν χορήγηση του 9δύναμου εμβολίου για τον HPV που προστατεύει από πολλούς (7 ή περισσότερους) επικίνδυνους για ανάπτυξη καρκίνου τύπους του ιού (περιλαμβάνει τους τύπους 16, 18, 31,33,45,52,58) και τύπου 2 (6,11) που προκαλούν τη μεγάλη πλειοψηφία των γεννητικών κονδυλωμάτων.

 

Target:

Ένα γυναικείο κίνημα που αγωνίζεται για μια μελλοντική γενιά γυναικών όπου ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας δεν αποτελεί πλέον απειλή.
Δωρεάν εμβολιασμός όλων των κοριτσιών ηλικίας 11 έως 18 ετών

Description of the policy / project

Με  το μήνυμα «#vazoume_telos!» η MSD, παρουσίασε τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV ή αλλιώς ιού ανθρωπίνων θηλωμάτων, που σχετίζεται με την εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πολλές μορφές καρκίνου. Η εκστρατεία καλεί τις γυναίκες και κυρίως τις μητέρες, να συστρατευτούν, εμβολιάζοντας τα κορίτσια τους, από 11 ετών, προστατεύοντάς τα από τον ιό HPV και όλες μαζί να νικήσουν τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Δωρεάν χορήγηση σε κορίτσια ηλικίας 11 έως 18 ετών καθώς και σε άτομα και των δύο φύλων υψηλού κινδύνου (ανοσοκαταστολή) 11-26 ετών, στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, όπως και σε άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άλλους άνδρες. 

 

Η εκστρατεία ξεκίνησε το 2019 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα

 

Overcame obstacle

Ενημέρωση των γονιών και των νέων κοριτσιών και αγοριών